×
Home Nieuws Livescore

Studio Voetbal: Afellay bekritiseert aanstelling Kroes bij Ajax

Studio Voetbal: Afellay bekritiseert aanstelling Kroes bij Ajax
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 02:16 uur

In de studio van Voetbal Wereld werd er flink gediscussieerd over het recente ontslag van Sven Mislintat bij Ajax. Ibrahim Afellay gooide olie op het vuur door te wijzen op de bestuurlijke problemen bij de Amsterdammers, met name de aanstelling van Alex Kroes.

Kroes, momenteel werkzaam bij AZ, zal pas op 15 maart 2024 officieel aan de slag kunnen bij Ajax. Dit komt door een concurrentiebeding waar AZ zich op beroept, waardoor Kroes nog een halfjaar moet wachten voordat hij zijn nieuwe functie kan bekleden. Er bestaat echter een kleine kans dat deze datum vervroegd wordt, maar dan moeten Ajax en AZ tot een overeenkomst komen.

Afellay uitte zijn ongenoegen over deze gang van zaken. "Dit is toch een enorme blunder?", stelde hij. "Als je een algemeen directeur, die cruciaal is voor een club omdat hij de technisch directeur controleert, pas in maart aanstelt... Dat kan toch niet in een beursgenoteerd bedrijf? Hierdoor kreeg Mislintat vrij spel. Hij kon alles doen zonder enige vorm van correctie", vervolgde de oud-speler van onder andere PSV, FC Barcelona en Schalke 04. Hij legde de verantwoordelijkheid bij de Raad van Commissarissen van Ajax. "Zij hebben Mislintat carte blanche gegeven. Door Mislintat te ontslaan, los je niet alle problemen op."