×
Home Livescore

Van der Vaart schaamt zich diep voor supportersgeweld bij klassieker

Van der Vaart schaamt zich diep voor supportersgeweld bij klassieker
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 23:32 uur

Rafael van der Vaart uit zijn diepe teleurstelling tijdens zijn verschijning bij Studio Voetbal over de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de klassieker op zondagmiddag. De wedstrijd werd abrupt gestaakt na de rust, nadat er fakkels het veld op werden gegooid. Helaas gingen de wangedragingen van de supporters ook na de wedstrijd door. Van der Vaart geeft aan zich te schamen voor deze gebeurtenissen.

"Iedereen weet dat ik een Ajax-fan ben, maar ik voel me ook diep beschaamd", aldus de voormalige Ajax-speler. "Dit soort gedrag hoort niet thuis in de voetbalwereld. Ik kon zelfs het stadion niet veilig verlaten, kinderen waren aan het huilen. Het was een aaneenschakeling van ellende. Het was gewoonweg verschrikkelijk. Ik kan goed omgaan met grote nederlagen. Ajax is een geweldige club. Dan moet je ook kunnen accepteren, hoe moeilijk het ook is, dat het niet altijd meezit. Maar wat er nu is gebeurd, is onacceptabel", stelt Van der Vaart. "Ik keur het ten zeerste af. Ik zag stewards rennen om in te grijpen. Er waren vrouwen aanwezig die ook gezinnen hebben, kinderen... Ze hebben er alles aan gedaan om deze zich misdragende supporters buiten te houden."

De voormalige speler van onder andere Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur begrijpt niet waarom deze zogenaamde supporters vernielingen aanrichtten in hun eigen stadion: "Natuurlijk begrijp ik de emotie. Deze mensen betalen veel geld en reizen naar uitwedstrijden. Dat is allemaal begrijpelijk, maar je gaat niet je eigen huis vernielen en proberen mensen aan te vallen. Het is absoluut een zwarte dag en heeft een zeer negatieve invloed op het imago van Ajax."