×
Home Nieuws Livescore

Ajax beëindigt samenwerking met Mislintat, onrust door teleurstellende prestaties

Ajax beëindigt samenwerking met Mislintat, onrust door teleurstellende prestaties
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 22:48 uur

In een verrassende wending heeft Ajax aangekondigd dat de samenwerking met Sven Mislintat per direct wordt beëindigd. De club heeft via haar eigen kanalen laten weten dat er binnen de organisatie een gebrek is aan een breed draagvlak.

Jan van Halst, interim-directeur bij de Amsterdammers, heeft meer inzicht gegeven in het ontslag van de Duitser: "Ondanks verschillende pogingen om het bredere draagvlak te herstellen, hebben we niet het gewenste resultaat behaald. Dit heeft geleid tot onrust binnen en rondom de club, mede door de teleurstellende prestaties. We zijn Sven enorm dankbaar voor zijn enorme inzet voor Ajax in de afgelopen maanden. Op dit moment is het van groot belang voor de club om gezamenlijk zo snel mogelijk de weg naar sportief succes terug te vinden."

Daarnaast benadrukt Ajax dat het ontslag van Mislintat niets te maken heeft met het lopende onderzoek naar zijn handelen. De technisch directeur kwam in opspraak vanwege mogelijke belangenverstrengeling bij transfers, maar dit staat los van zijn ontslag.