×
Home Livescore

Koeman selecteert Noppert voor Oranje, Perez twijfelt aan kwaliteiten

Koeman selecteert Noppert voor Oranje, Perez twijfelt aan kwaliteiten
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 22:32 uur

Nieuwe doelman verrast bondscoach met uitnodiging voor Nederlands elftal

In een verrassende zet heeft bondscoach Ronald Koeman Andries Noppert opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Deze keuze heeft echter geleid tot enige twijfels bij ESPN-analist Kenneth Perez, die zijn bedenkingen uitte tijdens het programma Dit was het Weekend.

Hoewel Noppert onder leiding van Louis van Gaal de eerste keuze was tijdens het WK in Qatar, waar het Nederlands elftal na strafschoppen werd uitgeschakeld door Argentinië in de kwartfinale, lijkt de doelman volgens Perez momenteel niet in topvorm te zijn. Dit werd duidelijk tijdens de wedstrijd tegen Excelsior, waarin SC Heerenveen met 0-3 verloor op eigen terrein.

Perez uit zijn zorgen: "Noppert heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. Zijn reddingspercentage bij schoten van buiten de zestien is slechts 58,3%, het laagste van alle keepers. Hoewel hij geen enorme blunders maakt, lijkt hij geen enkele redding te kunnen verrichten. Elk schot op doel lijkt een grote kans om erin te gaan." De Deense analist is verbaasd over het verschil met de Noppert die tijdens het WK speelde. "Dan vraag je je af: was hij slechts een eendagsvlieg? Hij speelde een geweldig seizoen tijdens het WK en presteerde ook redelijk goed bij Go Ahead. Is zijn vorm nu zo sterk achteruitgegaan door het uitblijven van een transfer?"

Met deze opmerkelijke selectie heeft Koeman de aandacht getrokken. Het is nu afwachten of Noppert zijn kans zal grijpen en zijn kwaliteiten kan laten zien op het internationale podium.