×
Home Nieuws Livescore

Ajax distantieert zich van ongeregeldheden rond De Klassieker tegen Feyenoord

Ajax distantieert zich van ongeregeldheden rond De Klassieker tegen Feyenoord
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 20:16 uur

In een opmerkelijke reactie op de recente gebeurtenissen rondom De Klassieker tegen Feyenoord, heeft Ajax een verklaring afgelegd. De wedstrijd werd abrupt gestaakt nadat supporters van de Amsterdammers vuurwerk het veld op hadden gegooid, wat resulteerde in een chaotische situatie in en rondom de Johan Cruijff Arena.

Op de officiƫle clubwebsite laat Ajax weten dat zowel de directie als de Raad van Commissarissen afstand nemen van het wangedrag dat heeft geleid tot het staken van de wedstrijd en de daaropvolgende ongeregeldheden. De club benadrukt dat dit gedrag niet representatief is voor Ajax.

Hoewel de teleurstelling over de slechte seizoensstart begrijpelijk is, benadrukt Ajax dat dit nooit een excuus mag zijn voor verstoring van de openbare orde. De club biedt haar verontschuldigingen aan aan iedereen die zich onveilig heeft gevoeld of op andere wijze hinder heeft ondervonden van de gebeurtenissen.

De Klassieker werd na 55 minuten gestaakt en volgens bronnen van ESPN lijkt het erop dat de wedstrijd op woensdag 1 november zal worden ingehaald. Ajax hoopt dat deze wedstrijd in een sfeer van sportiviteit en respect zal plaatsvinden, zoals het hoort bij een club als Ajax.

Deze verklaring van Ajax toont aan dat de club zich bewust is van haar verantwoordelijkheid en de ernst van de situatie. Het is nu aan de betrokken partijen om gezamenlijk te werken aan het voorkomen van dergelijke incidenten in de toekomst, zodat het voetbal weer kan worden gevierd zoals het bedoeld is: als een bron van plezier en vermaak voor iedereen.