×
Home Nieuws Livescore

Directeur voetbalzaken Ajax op de schopstoel na wanprestatie

Directeur voetbalzaken Ajax op de schopstoel na wanprestatie
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 20:08 uur

De dagen van Sven Mislintat als directeur voetbalzaken van Ajax lijken geteld, volgens een bron dichtbij de club. Het is zelfs mogelijk dat zijn vertrek al aanstaande zondagavond bekend wordt gemaakt.

Mislintat's positie stond al op losse schroeven en na de recente wedstrijd tegen de grote rivaal is het er niet beter op geworden. "Er moet schoon schip gemaakt worden", aldus de bron. "Mislintat moet voorlopig op non-actief worden gezet tijdens het lopende onderzoek en daarna moet hij simpelweg ontslagen worden vanwege zijn teleurstellende prestaties. Dat zien we dag in, dag uit, bij elke wedstrijd."

De bron gelooft niet dat het ontslag van Mislintat het enige zal zijn. "Ook Jan van Halst, de raad van commissarissen, Maurits Hendriks... Dit zal leiden tot een grote schoonmaak. In deze situatie kan het gewoon niet anders." Er wordt spoedig groot nieuws verwacht vanuit de Johan Cruijff Arena. "Ik verwacht dat het hoofd van Sven Mislintat binnen enkele dagen, misschien zelfs vandaag nog, zal rollen. In ieder geval zal hij op non-actief worden gezet. Als je trainers bedreigt en spelers opstookt in de kleedkamer, hoor je gewoon geen directeur voetbalzaken van Ajax te zijn. Er is geen weg meer terug."

De bron weet dat Mislintat weinig populair is onder de Ajax-fans. "Deze man kan waarschijnlijk niet eens meer veilig rondlopen in de buurt van het stadion en zijn beleid uitvoeren. Het is een onhoudbare situatie. Niet alleen voor hem, maar ook voor andere mensen binnen de organisatie. Hij zal niet het enige slachtoffer zijn van de grote schoonmaak die zal volgen."

Tijdens de wedstrijd werd Louis van Gaal, die aanwezig was in het stadion, al toegezongen. "De naam van Louis van Gaal wordt al snel genoemd. Vorige week hebben we gemeld dat hij onder bepaalde voorwaarden bereid zou zijn om eventueel in te stappen. Er zal iets moeten worden geregeld."