×

FC Twente verliest ongeslagen status na late treffer RKC

Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 19:24 uur

In een verrassende wending heeft FC Twente zijn eerste nederlaag van het Eredivisie-seizoen geleden. Tijdens hun bezoek aan RKC Waalwijk gingen de Tukkers in de laatste minuten ten onder met 1-0.

Tot nu toe had Twente dit seizoen al overwinningen behaald tegen Almere City, PEC Zwolle, FC Volendam en Ajax. Net als PSV en AZ waren ze nog foutloos na vijf wedstrijden. Helaas slaagde Twente er niet in om dit in Waalwijk voort te zetten. Pas na een half uur spelen werd Twente voor het eerst echt gevaarlijk tegen RKC. Michel Vlap schoot een vrije trap tegen de onderkant van de lat, maar de VAR oordeelde dat het geen doelpunt was.

Na dit moment nam Twente het initiatief in handen. Stem Steijn kreeg een goede kans, waarna de Tukkers opnieuw het aluminium raakten. Dit keer was het Steijn die de paal raakte na een voorzet van Manfred Ugalde. Vroeg in de tweede helft bracht coach Joseph Oosting Mitchell van Bergen en Ricky van Wolfswinkel in als dubbele wissel.

Ondanks deze frisse impulsen kreeg Twente niet wat ze wensten. Afgezien van een paar kleine kansen kwam Twente niet meer in de buurt van RKC-doelman Etienne Vaessen. Oosting zat de hele wedstrijd gefrustreerd op de bank en zag tot zijn grote ergernis dat de Waalwijkers ook nog eens op voorsprong kwamen.

In de 89e minuut tekende Filip Stevanovic voor het enige doelpunt van de wedstrijd met een geweldige volley. Het vieren van het doelpunt werd echter verstoord doordat er bier op het veld werd gegooid, waardoor de wedstrijd vijftien minuten werd stilgelegd. Na de hervatting slaagde Twente er niet meer in om de gelijkmaker te scoren. Op de ranglijst zakt Twente naar de derde plaats, met dertien punten en een achterstand van twee punten op koplopers PSV en AZ.

Het was een teleurstellende avond voor FC Twente, maar Filip Stevanovic zal nog lang herinnerd worden voor zijn prachtige doelpunt.