×
Home Nieuws Livescore

Supporters Ajax roepen om hulp Van Gaal, maar Perez waarschuwt voor macht

Supporters Ajax roepen om hulp Van Gaal, maar Perez waarschuwt voor macht
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 16:56 uur

De fanatieke aanhangers van Ajax lieten afgelopen zondag luidkeels de naam van een bekende voetbalgrootheid weerklinken, nadat De Klassieker tegen Feyenoord voortijdig werd beëindigd. Het gerucht gaat namelijk dat niemand minder dan Louis van Gaal bereid zou zijn om zijn geliefde club een helpende hand te bieden. Echter, voetbalanalist Kenneth Perez heeft enkele bedenkingen bij dit idee.

De Deense voetbalkenner is van mening dat het niet verstandig is om opnieuw één persoon alle macht te geven binnen Ajax. "Het is nooit verstandig om één persoon de sleutel tot succes te geven, dit is eerder al gedaan. Zelfs met grote namen: dit moet je niet doen. Altijd is het beter om elkaar te corrigeren en met elkaar te overleggen, ook met Louis van Gaal," verklaarde Perez bij ESPN.

Desondanks erkent Perez dat Van Gaal zeker de kwaliteiten bezit om Ajax te helpen. "Het enige waar ik me zorgen over maak is zijn gezondheid. Ik sprak hem toevallig net. Hij ziet er goed uit, maar ik kan zien dat hij pijn heeft. Hij zei zelfs: ik wacht op de uitslagen en heb eigenlijk een wonder nodig. Als je zo'n uitdaging aangaat, lijkt me dat behoorlijk zwaar," aldus Perez.

De crisis bij Ajax lijkt met de dag groter te worden. Feyenoord stond al met 0-3 voor in de Johan Cruijff Arena op het moment dat de wedstrijd werd gestaakt. Zowel de directeur voetbalzaken, Sven Mislintat, als trainer Maurice Steijn staan zwaar onder druk en worden bekritiseerd.