×

Verbruggen's blunder kost Brighton de overwinning tegen Bournemouth

Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 16:32 uur

In een opmerkelijke gebeurtenis tijdens het Premier League-duel tussen Brighton en Bournemouth heeft Bart Verbruggen een enorme blunder begaan. De Nederlandse doelman, die normaal gesproken bekend staat om zijn betrouwbaarheid, maakte een grote fout door te lang met de bal aan zijn voet te blijven. Hierdoor verloor hij de controle over de bal en gaf hij Dominic Solanke de kans om te profiteren.

Gelukkig voor Brighton wist voormalig AZ-speler Milos Kerkez de schade te beperken door een eigen doelpunt te maken, waardoor de stand op 1-1 kwam vlak voor rust. Echter, in de tweede helft was het de Japanse aanvaller Mitoma die al snel het tij keerde en de score naar 2-1 bracht.

Deze onverwachte wendingen zorgden voor een spannende wedstrijd, waarbij de fout van Verbruggen en het eigen doelpunt van Kerkez werden gecompenseerd door de snelle actie van Mitoma. Het blijft echter de vraag of Brighton uiteindelijk de overwinning zal behalen of dat Bournemouth nog een verrassende comeback zal maken. De tijd zal het leren in deze enerverende Premier League-wedstrijd.