×
Home Nieuws Livescore

Ajax's horrorstart tegen Feyenoord: Gaaei het slachtoffer van malaise

Ajax's horrorstart tegen Feyenoord: Gaaei het slachtoffer van malaise
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 16:24 uur

Ajax beleeft nachtmerrie start tegen Feyenoord, Gaaei het slachtoffer

In een angstaanjagende wedstrijd tegen Feyenoord heeft Ajax een ware nachtmerrie beleefd. Anton Gaaei, de Deense verdediger, werd het slachtoffer van de rampzalige start van de wedstrijd. Hij maakte twee cruciale fouten bij de doelpunten van de Rotterdammers en werd al na dertig minuten vervangen door Devyne Rensch. Mario Been en Kenneth Perez zien in Gaaei een symbool van de problemen bij Ajax.

"Dit is ook de verantwoordelijkheid van de trainer", vertelde Been bij ESPN over de keuze om Gaaei in de basis op te stellen. "Je selecteert spelers op basis van trainingen en eerdere wedstrijden. Als je ziet hoe onvolwassen hij het duel aanging bij de 1-0, is dat één ding, maar zijn reactie op de bal daarna was echt heel naïef. Hij heeft simpelweg niet het niveau om hier te spelen. Er zijn te veel spelers die niet het niveau van Ajax aankunnen. En dan krijg je te maken met zo'n achterstand."

Perez zag Gaaei ook volledig falen. De analist gelooft dat de Deense verdediger overweldigd werd door de sfeer in de Johan Cruijff ArenA. "Deze jongen komt van een zeer bescheiden club. Hij weet niet wat hem overkomt. Al die indrukken, al die zaken. Dit is gewoon te veel voor hem. Als trainer moet je dit ook zien, want dit kan echt niet langer zo doorgaan."