×
Home Livescore

Ajax vernederd in De Klassieker: Feyenoord leidt met 0-3

Ajax vernederd in De Klassieker: Feyenoord leidt met 0-3
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 16:16 uur

In een onverwachte wending van gebeurtenissen heeft Ajax een pijnlijke nederlaag geleden in De Klassieker tegen Feyenoord. De eerste helft was een ware nachtmerrie voor de Amsterdamse club, aangezien Feyenoord met maar liefst 0-3 leidde in de Johan Cruijff Arena. Dit resulteerde in hevige frustratie bij de supporters, die hun ongenoegen uitten. Het is duidelijk dat de ploeg van Maurice Steijn teleurstelt en er is behoefte aan verandering.

De teleurstelling onder de fans is zo groot dat sommigen zelfs suggereren dat Louis van Gaal naar de kleedkamer moet komen om de vernedering te beperken. De radeloosheid is voelbaar en er wordt gezocht naar oplossingen om de situatie te verbeteren.

Gelukkig voor Ajax waren de concurrenten FC Volendam en Almere City ook niet succesvol dit weekend. Dit biedt enige troost in deze moeilijke tijden.

Sommige supporters hopen op een wonderbaarlijke ommekeer, vergelijkbaar met het HSK Zrinjski Mostar-effect. Het is duidelijk dat er behoefte is aan een positieve verandering binnen de club.

Er zijn zelfs stemmen die suggereren dat de trainer, net als Schreuder destijds, in de rust ontslagen moet worden. De roep om verandering wordt steeds luider.

De teleurstelling in Maurice Steijn is groot en sommige fans uiten hun ongenoegen op creatieve wijze. De kritiek op de trainer is niet mals en er wordt openlijk getwijfeld aan zijn tactische vaardigheden.

Het is belangrijk om niet alleen de technisch directeur, Mislintat, de schuld te geven. De trainer krijgt ook kritiek omdat hij er niet in slaagt om een duidelijke speelstijl neer te zetten. Het falen ligt volgens sommigen bij zowel Steijn als Mislintat.

De discussie over wie verantwoordelijk is voor de huidige situatie moet stoppen. Zowel Steijn als Mislintat hebben gefaald en er is behoefte aan verandering. Het aanstellen van Steijn wordt gezien als een fout van Mislintat.

Het is duidelijk dat er grote veranderingen nodig zijn binnen Ajax om de teleurstelling van de fans te verzachten. De club staat voor een uitdagende periode waarin er gezocht moet worden naar oplossingen om weer succesvol te worden.