×
Home Nieuws Livescore

Kenneth Perez en Mario Been teleurgesteld na gestaakte Klassieker

Kenneth Perez en Mario Been teleurgesteld na gestaakte Klassieker
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 15:56 uur

Kenneth Perez en Mario Been teleurgesteld over gestaakte De Klassieker. Bij ESPN maken ze zich zorgen over het verdere verloop van de wedstrijd.

"Er was een kritiek moment met het bekertje. Gelukkig was het niet nodig", begint Perez, waarna Jan Joost van Gangelen uitleg geeft. "De regel is duidelijk. Als je meteen de dader eruit pikt, dan wordt de wedstrijd niet gestaakt." De Deen voegt eraan toe: "Een bekertje is natuurlijk iets anders dan vuurwerk. Dit is bewust om de boel te verstoren, omdat je net verlies hebt geleden. Dan komen de emoties naar boven."

Mario Been voelt de ontevredenheid onder de Ajax-fans. "Het is een teken van wantrouwen naar alles en iedereen. Je hoort ook: het bestuur, de raad van commissarissen moeten weg. Naar Mislintat. Het zijn allemaal factoren. En dan sta je ook nog eens met 0-3 achter tegen je aartsrivaal. Dit hoort niet, maar het gebeurt wel." Perez voegt toe: "Maar we moeten dit niet normaal vinden. Het is gewoon dom. Soms moet je het accepteren, je zit in een slechte fase."

Van Gangelen vraagt zich af of het in de rest van de wedstrijd wel goed zal gaan. Als het weer misgaat, zou Ajax - Feyenoord zelfs zonder publiek kunnen worden uitgespeeld op een dinsdagavond. "Dat zou niet passend zijn voor De Klassieker", zegt Been. "Vorig jaar gebeurde er ook iets in De Kuip tijdens de bekerwedstrijd, maar dit hoort gewoon niet. Dit heeft niet alleen met de wedstrijd te maken, het is een teleurstelling op alle fronten. Ze zijn niet gewend om met 0-3 achter te staan. Maar dat is nu de consequentie van het gevoerde beleid."

Na een onderbreking van vijftien minuten wordt De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord hervat. De Rotterdammers leiden met 0-3.

⚠️ De huidige situatie na de staking van De Klassieker. "De burgemeester heeft altijd het laatste woord." #ajafey

— ESPN NL (@ESPNnl) 24 september 2023