Home Livescore

Sparta schiet naar top vijf Eredivisie na zege op Vitesse

Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 14:56 uur

Sparta heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door de top vijf van de Eredivisie te betreden na een overwinning op Vitesse. Het team van Phillip Cocu wist met 1-0 te winnen op Het Kasteel. Hiermee herstelden de Rotterdammers zich na het verlies van de vorige speelronde tegen AZ.

De aanvoerder van Sparta, Bart Vriends, bleek niet fit genoeg om te starten. Rick Meissen nam zijn plaats in, terwijl Jonathan de Guzman de aanvoerdersband mocht dragen. Vitesse reisde af naar Rotterdam met een vrijwel fitte selectie. De Arnhemmers konden een overwinning goed gebruiken, aangezien ze dit seizoen slechts één keer hebben gewonnen.

Sparta begon sterk aan de wedstrijd tegen Vitesse in eigen huis. Dit lieten ze gelijk zien in de score. Arno Verschueren was het eindpunt van een mooie aanval van Sparta en maakte al na zes minuten de eerste goal van de wedstrijd. De thuisploeg zette daarna door om voor rust een tweede goal te maken, maar slaagde daar niet in. Vitesse kreeg ook nog een tegenslag te verwerken, want Amine Boutrah moest het veld verlaten vanwege een blessure.

In de tweede helft was het opnieuw Sparta dat de boventoon voerde. De Rotterdammers oogden fris en gingen op zoek naar een tweede doelpunt. Joshua Kitolano wist uiteindelijk te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd. Uiteindelijk behield Sparta de voorsprong en boekte het team de volgende overwinning van het seizoen. Met deze winst stijgt Sparta naar de top vijf, terwijl Vitesse nog maar op doelsaldo boven de degradatiestreep staat.