×
Home Nieuws Livescore

Swart: Feyenoord favoriet in Klassieker, Ajax kan niet verrassen

Swart: Feyenoord favoriet in Klassieker, Ajax kan niet verrassen
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 13:40 uur

Voormalig Ajax-legende Sjaak Swart heeft weinig vertrouwen in zijn team voor de aankomende Klassieker op zondagmiddag. Hij erkent dat Feyenoord voor het eerst in jaren als echte favoriet wordt gezien en verwacht niet dat Ajax voor een verrassing kan zorgen.

"Mario Been heeft gelijk dat Feyenoord voor het eerst in zestig jaar zo'n sterke favoriet is", vertelt Swart over de favorietenrol van de Rotterdammers. "Ajax is de laatste twee jaar een beetje de weg kwijt. Ik denk dat het 1-2 wordt, maar ik hoop op 1-1." Swart heeft eerder al zijn ontevredenheid geuit over de huidige situatie bij Ajax.

"Als ik elf Amsterdammers had gehad, zou ik wel vertrouwen hebben gehad dat het vanmiddag goed zou komen", reageert Swart op zijn ontevredenheid. "Maar we hebben er maar een paar en dat maakt een groot verschil. Feyenoord heeft ook minder Rotterdammers dan vroeger. Dat maakt nu het verschil bij Ajax. Feyenoord is absoluut de favoriet. Jorrel Hato en Silvano Vos moeten ook spelen. Laat de nieuwe jongens maar even rusten en dan krijgen ze later een kans."