×
Home Nieuws Livescore

Bergwijn ontbreekt in Klassieker door ontstoken kies: Telegraaf

Bergwijn ontbreekt in Klassieker door ontstoken kies: Telegraaf
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 12:08 uur

Maurice Steijn zal zondagmiddag in de spannende wedstrijd tegen Feyenoord moeten improviseren, aangezien Steven Bergwijn niet beschikbaar zal zijn. Dit opmerkelijke nieuws werd onthuld door De Telegraaf. De aanvoerder van Ajax kampt namelijk met een ontstoken kies, wat ervoor zorgt dat hij afwezig zal zijn tijdens de wedstrijd.

Bergwijn was ook al niet aanwezig bij de laatste training van Ajax, wat voor verwarring zorgde over zijn mogelijke inzetbaarheid tegen Feyenoord. De Telegraaf heeft nu echter duidelijkheid gegeven over dit vraagstuk. Volgens de krant zal de rechtsbuiten niet aanwezig zijn vanwege zijn ontstoken kies, wat heeft geleid tot een opgezwollen gezicht.

Het missen van Bergwijn zal een grote teleurstelling zijn voor trainer Steijn, die hem aan het begin van het seizoen benoemde tot de nieuwe aanvoerder. De Telegraaf voorspelt dat Carlos Forbs, die midweeks nog indruk maakte met een doelpunt en een assist tegen Olympique Marseille, zijn directe vervanger zal worden. Steven Berghuis zal dan naar voren schuiven en de positie van rechtsbuiten innemen. Hierdoor ontstaat er een vacature op het middenveld. Branco van den Boomen lijkt op dit moment de meest geschikte kandidaat om deze positie in te vullen.