×
Home Nieuws Livescore

Fans sc Heerenveen eisen vertrek trainer na zoveelste nederlaag

Fans sc Heerenveen eisen vertrek trainer na zoveelste nederlaag
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 09:32 uur

Een deel van de fanatieke aanhang van sc Heerenveen lijkt hun vertrouwen in de trainer, Kees van Wonderen, te hebben verloren. Tijdens de teleurstellende 0-3 thuisnederlaag tegen Excelsior afgelopen zaterdag, lieten verschillende fans van de Friese club hun ongenoegen blijken door middel van spreekkoren en riepen ze op tot zijn vertrek.

In het begin leek Heerenveen nog redelijk goed te spelen tegen Excelsior. Ze dachten zelfs op voorsprong te komen, maar de vermeende openingstreffer werd uiteindelijk afgekeurd door de VAR. Daarna ging het echter bergafwaarts en verloor de huidige nummer twaalf van de Eredivisie met 0-3. Tijdens de wedstrijd waren er leuzen te horen zoals "Keessie rot op" en "schaam je kapot", die vanaf de tribunes werden geroepen en gericht waren aan Van Wonderen.

"Natuurlijk raakt me dat", reageerde de trainer na afloop voor de camera van ESPN. "Dit hoort ook bij het vak dat we uitoefenen. Alleen ben ik dit nog niet op deze manier gewend. Het is begrijpelijk dat er bepaalde verwachtingen zijn. Zolang mensen niet fysiek naar me toe komen, is het allemaal prima."

Heerenveen leed tegen Excelsior alweer de vierde nederlaag op rij. In deze reeks hebben ze ook nog eens zestien tegendoelpunten geïncasseerd. Ondanks deze slechte resultaten blijft Van Wonderen strijdlustig. "Ik zie nog steeds perspectief, omdat mijn spelers elke dag alles geven. Natuurlijk wil ik ook dat de ontwikkeling van mijn team sneller gaat. Het is vooral vervelend voor de mensen die hier hard werken en de club een warm hart toedragen."