×
Home Nieuws Livescore

Vanenburg: Ajax niet kansloos in De Klassieker tegen Feyenoord

Vanenburg: Ajax niet kansloos in De Klassieker tegen Feyenoord
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 09:08 uur

Voormalig Ajax-legende Gerald Vanenburg heeft zijn mening gegeven over de aanstaande confrontatie tussen Ajax en Feyenoord, beter bekend als De Klassieker. Hoewel Vanenburg erkent dat Feyenoord als favoriet wordt beschouwd, gelooft hij niet dat Ajax kansloos is. In een interview met het Algemeen Dagblad benadrukte Vanenburg dat Ajax nog steeds over de kwaliteit beschikt om een goede wedstrijd neer te zetten.

"De favorietenrol voor Feyenoord is misschien wat de buitenwereld denkt, maar Ajax kan nog steeds een sterke prestatie leveren", aldus Vanenburg. "Natuurlijk heeft Feyenoord de afgelopen weken beter gepresteerd, dat is duidelijk. Als liefhebber van goed voetbal kijk ik ook graag naar Feyenoord."

Desondanks waarschuwt Vanenburg Feyenoord. Hij voorspelt dat Ajax vandaag zomaar uit de hoek kan komen en tot veel in staat is. Echter, hij erkent ook dat Ajax momenteel in een lastige periode zit.

Het vertrek van Vanenburg bij Ajax vijf maanden geleden had te maken met zijn onprettige gevoel bij alle veranderingen binnen de club. Inmiddels is de situatie bij zijn oude club zelfs uitgegroeid tot een crisis. "Natuurlijk doet het pijn om te zien wat er allemaal gebeurt", zegt Vanenburg. "Ajax is een fantastische club. Mislintat draagt veel verantwoordelijkheid voor de huidige problemen, maar er moet nog veel meer veranderen binnen de club. Het is gewoon een grote chaos, punt."