×
Home Nieuws Livescore

Ten Hag leidt Manchester United naar langverwachte overwinning op Burnley

Ten Hag leidt Manchester United naar langverwachte overwinning op Burnley
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 23 september 2023 23:16 uur

Manchester United en Erik ten Hag hebben zaterdagavond eindelijk weer eens een overwinning geboekt na een lange periode van teleurstelling. Op bezoek bij Burnley wist het team met een knappe goal van Bruno Fernandes een sobere 0-1 overwinning te behalen.

Het seizoen verloopt tot nu toe allesbehalve soepel voor Ten Hag en United, dat afgelopen week nog met 4-3 verloor van Bayern München in de Champions League. Tegen het Burnley van manager Vincent Kompany besloot de Nederlandse coach om wat verrassingen in zijn opstelling te brengen. Zo kreeg Jonny Evans een basisplaats, terwijl hij in 2015 voor het laatst voor The Red Devils speelde.

Het was uitgerekend Evans die United in de eerste helft op voorsprong leek te zetten, maar de VAR gooide roet in het eten. Gelukkig kon Ten Hag en zijn team toch juichen voor de rust. Fernandes, die op de rechterflank stond opgesteld, wist prachtig te scoren. De voorsprong was misschien niet helemaal verdiend, aangezien Burnley ook gevaarlijk was in de eerste helft en United zelfs een keer gered werd door de paal.

In de tweede helft bracht Ten Hag middenvelder Hannibal Mejbri in de basis en gaf hij Sofyan Amrabat de kans om zijn debuut te maken voor de Engelse grootmacht. Uiteindelijk wist United de overwinning over de streep te trekken, waardoor de eerste zege sinds eind augustus (tegen Nottingham Forest) eindelijk een feit is.