×
Home Nieuws Livescore

Frenkie de Jong geblesseerd: onzekerheid over rentree Oranje-speler

Frenkie de Jong geblesseerd: onzekerheid over rentree Oranje-speler
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 23 september 2023 22:32 uur

FC Barcelona heeft een belangrijke update gegeven over de gezondheidstoestand van Frenkie de Jong. De Nederlandse voetballer moest afgelopen zaterdagavond voortijdig het veld verlaten tijdens de wedstrijd tegen Celta de Vigo (3-2 overwinning) vanwege een blessure aan zijn enkel. De exacte duur van zijn afwezigheid is nog niet bekend.

De Jong stond aanvankelijk in de basisopstelling tegen Celta, maar na iets meer dan een half uur spelen moest hij gedwongen gewisseld worden. De Oranje-international hinkte vervolgens naar de zijlijn, waarna trainer Xavi hem verving door Gavi. Verschillende Spaanse media, waaronder SPORT en Catalunya Ràdio, meldden vervolgens dat De Jong in ieder geval tot november aan de zijlijn zal staan.

Inmiddels is er meer informatie beschikbaar over de blessure. Barcelona heeft via een officiële update laten weten dat De Jong een verstuikte enkel heeft opgelopen. De komende periode zal duidelijkheid geven over het herstelproces en wanneer hij weer kan denken aan een terugkeer op het veld. Het is dus nog onzeker of bondscoach Ronald Koeman tijdens de komende interlandperiode kan rekenen op zijn belangrijke speler.