×

PSV veegt kater weg met kinderlijk eenvoudige overwinning op Almere

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 23 september 2023 22:08 uur

PSV heeft de teleurstelling van de nederlaag in de Champions League tegen Arsenal van zich afgespoeld door op bezoek bij Almere City op indrukwekkende wijze te zegevieren. De nieuwkomer in de Eredivisie bood aanvankelijk nog enige tegenstand, maar nadat Guus Til de openingstreffer scoorde, was er geen gevaar meer voor het team van trainer Peter Bosz. Hierdoor mag PSV zich na vijf speelrondes de ongeslagen koploper van de Eredivisie noemen.

Opmerkelijk genoeg zaten Hirving Lozano, Til en Patrick van Aanholt afgelopen woensdag nog op de reservebank. Tegen Almere kregen ze echter de kans om in de basis te starten van Bosz. Dit ging ten koste van Johan Bakayoko, Ismael Saibari en Jordan Teze. Zij zagen hoe Almere redelijk goed begon aan de wedstrijd. Hamdi Akujobi en Jochem Ritmeester van de Kamp probeerden het in de openingsfase, maar PSV-doelman Walter Benítez werd niet echt op de proef gesteld.

Na kansen voor Lozano en De Jong kwam PSV na 27 minuten spelen op voorsprong. Noa Lang gaf een prachtige voorzet op Til, die de bal eenvoudig binnen kon tikken. Dit bleek het startsein voor een comfortabele avond voor PSV. Vlak voor rust verdubbelde de Eindhovenaren de voorsprong. Lozano combineerde met Til en schoot de bal hard langs Almere-doelman Nordin Bakker. Dit was de eerste goal voor de Mexicaan sinds zijn terugkeer.

In de tweede helft nam PSV wat gas terug, maar kwam geen moment echt in de problemen. Toen Joey Veerman na 66 minuten spelen van afstand scoorde voor de 0-3, was de wedstrijd helemaal beslist. Het kwaliteitsverschil tussen de hekkensluiter en de koploper van de Eredivisie was duidelijk zichtbaar. Lozano had twintig minuten voor tijd de stand nog naar 0-4 kunnen tillen, maar verzuimde te scoren. Invaller Ricardo Pepi slaagde er in de slotfase wel in. De Amerikaan passeerde Bakker en tikte de bal binnen.

Met deze overwinning staat het nog altijd ongeslagen PSV op vijftien punten uit vijf wedstrijden. De Eindhovenaren hebben pas één tegendoelpunt geïncasseerd en hebben al zestien keer gescoord. AZ en FC Twente volgen met twaalf punten en komen zondag nog in actie tegen respectievelijk PEC Zwolle en RKC Waalwijk.