×

FC Barcelona maakt sensationele comeback tegen Celta de Vigo

dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 23 september 2023 20:48 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft FC Barcelona zaterdagavond een ongelooflijke comeback gemaakt tegen Celta de Vigo. De Catalanen stonden na 80 minuten spelen nog met 0-2 achter, maar wisten uiteindelijk toch te zegevieren dankzij de heldhaftige inzet van voornamelijk Robert Lewandowski. Helaas werd de overwinning overschaduwd door een blessure van Frenkie de Jong in de eerste helft.

De Jong begon de wedstrijd in de basis, maar raakte na ongeveer een halfuur spelen geblesseerd aan zijn enkel, waarna hij werd vervangen. Kort daarvoor had Barcelona al een tegendoelpunt moeten incasseren, gescoord door voormalig FC Groningen-spits Jörgen Strand Larsen.

Vervolgens duurde het erg lang voordat er iets gebeurde. De thuisploeg, die eerder deze week nog indruk maakte in de Champions League tegen het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel, slaagde er maar niet in om op gelijke hoogte te komen. Toen Celta in de 76e minuut de voorsprong verdubbelde, leek het erop dat alle hoop verloren was. Ook dit doelpunt kwam op naam van een voormalig Eredivisie-speler: Anastasios Douvikas (ex-FC Utrecht).

Maar niets was minder waar. Lewandowski zorgde in de 81e minuut voor de aanzet tot een geweldige comeback. En die kwam er ook. In het laatste kwartier bestormde Barcelona het doel van Celta. Dit resulteerde in de 85e minuut in de gelijkmaker, waarna João Cancelo in de 87e minuut het feest compleet maakte voor het team van trainer Xavi. Dankzij deze overwinning staat Barcelona voorlopig bovenaan in La Liga, hoewel Girona, onder leiding van Daley Blind, evenveel punten heeft behaald.