×

Manchester City blijft ongeslagen in de Premier League

JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 23 september 2023 18:24 uur

Manchester City blijft onverslaanbaar in de Premier League. In een spectaculaire wedstrijd tegen Nottingham Forest wist de ploeg van Pep Guardiola de overwinning binnen te slepen, ondanks een rode kaart voor Rodri die het hen niet gemakkelijk maakte.

Ook dit seizoen laat Manchester City zien dat ze de absolute dominantie hebben in de Premier League. Voorafgaand aan het duel met Nottingham had de ploeg na vijf competitiewedstrijden nog geen enkel puntverlies geleden. Tegen de nieuwe club van oud-PSV'er Ibrahim Sangaré leek City een eenvoudige middag tegemoet te gaan. Binnen vijftien minuten stond het al 2-0, dankzij prachtige doelpunten van Phil Foden en Erling Haaland.

In de rest van de eerste helft was City heer en meester: ze hadden vrijwel constant balbezit. Helaas lukte het hen niet om nogmaals te scoren, waardoor de stand 2-0 bleef. Direct na rust veranderde de wedstrijd volledig.

Rodri kreeg namelijk een onbegrijpelijke rode kaart nadat hij Morgan Gibbs-White bij de keel greep. Hierdoor moest Manchester City de resterende 45 minuten met een man minder spelen. Plotseling kreeg Nottingham weer hoop en begonnen ze weer aanvallend te voetballen.

Dit resulteerde in verschillende kansen, maar de regerend Engels kampioen wist stand te houden. Hierdoor wint Manchester City met 2-0 van Nottingham en behouden ze hun koppositie met de maximale score.