×
Home Nieuws Livescore

Onzekere toekomst Maurice Steijn bij Ajax: druk neemt toe

Onzekere toekomst Maurice Steijn bij Ajax: druk neemt toe
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 23 september 2023 16:08 uur

De toekomst van Maurice Steijn bij Ajax is momenteel in nevelen gehuld, met onzekerheid die zich als een schaduw over de oefenmeester werpt. Het Algemeen Dagblad onthult dat niet alleen Sven Mislintat, maar ook andere leden van het clubbestuur twijfels beginnen te krijgen over Steijns functioneren.

Mislintat heeft intern al stappen ondernomen om Steijn mogelijk te ontslaan, aangezien hun relatie flink bekoeld is. Hij heeft De Klassieker zelfs bestempeld als een soort D-day voor de Haagse coach. Echter, er loopt momenteel een onderzoek naar Mislintat wegens vermeende belangenverstrengeling. Het AD meldt dat dit de druk op Steijn enigszins verlicht, aangezien Ajax Mislintat niet onbeperkte macht zal geven.

Dit betekent echter niet dat Steijn nu vrij spel heeft, waarschuwt de krant. Ook de rest van het clubbestuur begint te twijfelen of de Hagenees wel capabel genoeg is op het gebied van coaching en optreden om het gat met de concurrentie te dichten. Bij een nederlaag tegen Feyenoord morgen kan het verschil na zes speelronden al oplopen tot tien punten. Voor zowel de club als de trainer is er dus een dringende behoefte aan meer progressie in spel en vooral resultaat.

Zondag staat er dus veel op het spel voor Steijn en Ajax, wanneer Feyenoord op bezoek komt. Tot nu toe heeft Ajax dit seizoen zeven officiële wedstrijden gespeeld, waarvan er slechts twee zijn gewonnen.