×
Home Nieuws Livescore

PSV-supporters riskeren aanklacht na vernielingen in De Kuip: 'Echt waanzin'

PSV-supporters riskeren aanklacht na vernielingen in De Kuip: 'Echt waanzin'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 14:48 uur

PSV-supporters kunnen juridische gevolgen verwachten na het veroorzaken van vernielingen tijdens het duel tegen Feyenoord. In De Kuip zijn afgelopen vrijdag vernielingen aangericht door fans van PSV, waarbij enkele mensen lichtgewond zijn geraakt. Ondanks dat de gewonden later naar huis konden, zullen Stadion Feijenoord en BVO Feyenoord begin volgende week aangifte doen tegen de supporters van PSV.

Volgens Rijnmond waren er tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal netten te zien rondom het veld en de uitvakken. Ongeveer 200 PSV-supporters zijn tijdens de wedstrijd aan deze netten gaan hangen, waardoor ze samen met de ophangsystemen naar beneden zijn gevallen. Onder de uitvakken bevonden zich fans van Feyenoord, waarbij enkelen lichtgewond zijn geraakt.

Lilian de Leeuw, directeur van Stadion Feijenoord, reageert geschokt op het incident. Ze geeft aan dat dit nog nooit eerder is voorgekomen en dat ze al dertig jaar Europese wedstrijden organiseert zonder problemen. Ze is dan ook echt geschrokken van de moedwillige vernielingen en de ernstige veiligheidsrisico's die hiermee gepaard gaan. De beelden tonen volgens haar een complete waanzin.

Op dit moment is nog niet bekend hoe groot de financiƫle schade is als gevolg van het incident. De Leeuw geeft aan dat dit maandag zal worden onderzocht door een onafhankelijk expert. Stadion Feijenoord zal PSV uiteindelijk aansprakelijk stellen voor de schade, zoals gebruikelijk is.

Na de aangifte zal er verder onderzoek worden gedaan naar wat er precies is gebeurd. Samen met de politie zullen de camerabeelden worden bekeken om de verantwoordelijken voor de schade te achterhalen. Daarnaast zal er gekeken worden naar manieren om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. De Leeuw benadrukt dat de veiligheid van iedereen in het stadion voorop staat en dat er opnieuw plannen moeten worden gemaakt om dit te waarborgen. Ze sluit af door te zeggen dat ze terug zullen gaan naar de tekentafel om dit in de toekomst te voorkomen.