×
Home Nieuws Livescore

Lutsharel Geertruida: van stotterende speler naar tv-interviews en bijna-transfer

Lutsharel Geertruida: van stotterende speler naar tv-interviews en bijna-transfer
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 23 september 2023 14:32 uur

Jonge Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida heeft een grote stap gezet in zijn persoonlijke ontwikkeling. De tweede aanvoerder van de club werkt namelijk toe naar een primeur: een tv-interview. Dit is opmerkelijk, aangezien Geertruida nog nooit voor de camera heeft gestaan na een wedstrijd vanwege zijn stotterprobleem.

Om zich voor te bereiden op deze nieuwe uitdaging heeft Geertruida de hulp ingeschakeld van een stottercoach. Hij heeft al eerder interviews gegeven aan schrijvende media, maar het geven van een tv-interview is een grote stap voorwaarts. Volgens de Volkskrant, met wie hij onlangs sprak, gaat het steeds beter met zijn spraak. "In het begin duurt het even voordat hij antwoord geeft, maar gedurende het uur durende vraaggesprek kan hij steeds vloeiender praten", aldus de krant.

Geertruida zelf is vastberaden om zijn doel te bereiken. "Ik werk toe naar een camera-interview", zegt hij. "Dat is mijn doel. Maar ik wil pas voor de camera verschijnen als ik er klaar voor ben." Het is bewonderenswaardig om te zien hoe hij zijn grenzen verlegt en zichzelf blijft uitdagen.

Naast zijn persoonlijke groei heeft Geertruida ook gesproken over zijn afgeketste transfer naar RB Leipzig afgelopen zomer. Hoewel hij aanvankelijk teleurgesteld leek, zegt hij dat dit gevoel niet lang heeft geduurd. "De Duitse competitie leek me een uitdaging, maar Feyenoord is ook een grote club die Champions League speelt", legt hij uit.

De jonge verdediger heeft duidelijk ambities en wil graag op het hoogste niveau spelen. Hij kijkt veel naar voetbal, vooral naar het spel van Manchester City. "Zij spelen het mooiste voetbal. Naar dat niveau wil ik toe", zegt hij enthousiast. Geertruida is ervan overtuigd dat hij onder de huidige trainer grote stappen heeft gezet in zijn spel, met name in balbezit.

Het is inspirerend om te zien hoe Geertruida zichzelf blijft uitdagen en zijn persoonlijke groei nastreeft. We kijken uit naar zijn tv-interview en zijn verdere ontwikkeling als voetballer.