×
Home Nieuws Livescore

Zestienjarige FC Twente-fan met ontwikkelingsstoornis begeleid na racistisch incident

Zestienjarige FC Twente-fan met ontwikkelingsstoornis begeleid na racistisch incident
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 23 september 2023 09:08 uur

De jonge voetbalfan van FC Twente, die na de wedstrijd tegen Ajax racistische opmerkingen maakte tegen Brian Brobbey, blijkt te kampen met een zeldzame ontwikkelingsstoornis genaamd PPD-NOS. Deze aandoening zorgt ervoor dat hij moeite heeft met sociale interactie en zich niet goed kan inleven in anderen. Gelukkig krijgt hij professionele begeleiding van een weerbaarheidscoach, zo meldt een betrouwbare bron aan TC Tubantia.

Verslaggever Leon ten Voorde heeft toestemming gekregen om deze informatie te delen. Hij beschrijft de symptomen van PDD-NOS als een achterstand of beperking in de sociale omgeving, moeite met communiceren en een gebrek aan empathie. Inmiddels heeft de tiener een excuusbrief gestuurd naar zowel Brobbey als Ajax, zo voegt de Twente-watcher toe.

Hoewel Ten Voorde erkent dat deze gebeurtenis onacceptabel is, pleit hij ook voor nuance. Hij verwijst naar uitspraken van Sander Schimmelpenninck, die beweerde dat racisme in de regio net zo normaal is als het kopen van een brood. Ten Voorde vindt het goedkoop om een hele gemeenschap als infantiel af te schilderen en pleit voor meer nuance. Volgens hem zou een stevig gesprek tussen de jongen en Brobbey of een zwarte speler van FC Twente meer effect hebben dan een stadionverbod.

Eerder werd er gesproken over een stadionverbod van twintig jaar voor de jonge Twente-supporter, maar de KNVB heeft hier nog geen definitief besluit over genomen.