×
Home Nieuws Livescore

Jonge Vos en terugkerende Gimenez schitteren in De Klassieker

Jonge Vos en terugkerende Gimenez schitteren in De Klassieker
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 23 september 2023 08:16 uur

Topclubs Ajax en Feyenoord maken zich op voor een spannende confrontatie, beter bekend als De Klassieker. Volgens insiders van het gerenommeerde dagblad Algemeen Dagblad, zal de jonge Silvano Vos hoogstwaarschijnlijk een basisplaats krijgen bij Ajax. Aan de andere kant van het veld zal Feyenoord het gemis van Luka Ivanusec naar verwachting opvangen met de terugkeer van Santiago Gimenez.

Vos maakte afgelopen donderdagavond zijn Europese debuut voor Ajax en maakte meteen indruk. De achttienjarige middenvelder viel sterk in na rust, maar kreeg helaas binnen een halfuur tijd twee gele kaarten. Desondanks voorspelt het AD dat hij zondag het middenveld zal vormen met Kenneth Taylor en Steven Berghuis. Hierdoor zullen Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk plaatsnemen op de reservebank.

Trainer Maurice Steijn lijkt geen wijzigingen door te voeren ten opzichte van het vorige duel tegen Olympique Marseille. Dit betekent dat Anton Gaaei hoogstwaarschijnlijk opnieuw als rechtsback zal starten. Devyne Rensch, zijn concurrent, was namelijk niet helemaal fit na het treffen met de Fransen. Voorin behoudt Carlos Forbs zijn basisplaats na een sterke prestatie, samen met Brian Brobbey en Steven Bergwijn.

Bij Feyenoord lijkt trainer Arne Slot zijn ideale opstelling al gevonden te hebben. Helaas moeten de Rotterdammers het in de Johan Cruijff Arena stellen zonder Ivanusec. Gelukkig keert Gimenez terug na zijn schorsing tegen Celtic. Yankuba Minteh zal naar de rechterkant verhuizen, terwijl Igor Paixão als linksbuiten zal starten. Gernot Trauner ontbrak vrijdag op de training vanwege ziekte, maar Slot verwacht dat hij een beroep kan doen op zijn Oostenrijkse aanvoerder.

Vermoedelijke opstellingen:

Ajax: Gorter; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn

Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.