×
Home Nieuws Livescore

Jay Gorter prijst Maurice Steijn als geweldige trainer

Jay Gorter prijst Maurice Steijn als geweldige trainer
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 23 september 2023 07:32 uur

Jay Gorter prijst de kwaliteiten van Maurice Steijn de hemel in. De jonge doelman van Ajax staat pal achter de geplaagde coach, die komende zondag tijdens De Klassieker voor een grote uitdaging staat.

"Met Maurice Steijn heeft Ajax een buitengewoon getalenteerde trainer aan boord gehaald. En nee, ik zeg dit absoluut niet omdat ik nu speel en hij mij het vertrouwen geeft. Want toen ik aan het begin van het seizoen op de reservebank zat, had ik exact dezelfde mening", verklaart Gorter tegenover Voetbal International. "Steijn is zeer helder in zijn visie en weet dit ook over te brengen op de rest van de staf en spelers."

Ondanks zijn lofzang had Gorter tijdens de voorbereiding wel eens een woordenwisseling met Steijn. "Eerlijk gezegd waardeer ik dat juist zo aan deze trainer. Hij draait nergens omheen en zegt gewoon waar het op staat. En inderdaad, tijdens de trainingen zijn we wel eens gebotst. Tijdens een partijspel ben ik gewoon enorm fanatiek, en dat geldt ook voor hem. Maar als we na de training met elkaar praten, begrijpen we elkaar ook. Dat schept een band. We kunnen fel tegen elkaar zijn, maar mijn waardering voor hem is enorm."

Gorter voelt zich goed onder Steijn, benadrukt hij ook in De Telegraaf. "Bij Steijn voel ik het vertrouwen dat ik bij Schreuder miste. Hij heeft duidelijk laten merken dat hij niet zomaar voor mij heeft gekozen en dat hij me niet snel zal laten vallen. Maar natuurlijk moet ik wel presteren. Ik voel me echt de eerste doelman van Ajax, zonder twijfel."