×

Oranjevrouwen lijden verrassende nederlaag in Nations League-debuut

dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 23:08 uur

In een verrassende wending van de gebeurtenissen, hebben de Nederlandse damesvoetballers een onverwachte nederlaag geleden in de eerste editie van de Nations League. In een spannende wedstrijd in Leuven moesten ze met 2-1 het onderspit delven tegen België, nadat keepster Jacintha Weimar een fatale fout maakte in blessuretijd.

Deze wedstrijd tegen België markeerde het debuut van Oranje in de Nations League en was tevens de eerste stap richting kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Onder leiding van trainer Andries Jonker, die eerder met het team de kwartfinale op het WK verloor van uiteindelijke winnaar Spanje, nam Nederland het initiatief in de wedstrijd. Echter, het creëren van concrete kansen bleek een uitdaging. Pas vlak voor rust kreeg het Nederlands elftal een goede mogelijkheid via Lineth Beerensteyn, maar haar aarzeling gaf de Belgische verdediging de kans om in te grijpen.

Na de rust toonde Nederland meer daadkracht en werd al snel gevaarlijk. Beerensteyn legde de bal terug op Jill Roord, die zonder aarzeling met een slim schot de openingstreffer op haar naam zette. Helaas lieten de Leeuwinnen de tegenstander te langszij komen. Direct na de aftrap bestreek Jassina Blom de linkerkant van het veld, waarna ze de bal voorzette en Marie Detruyer de gelijkmaker scoorde. Roord kreeg daarna nog een goede kans op de 2-1, maar slaagde er niet in om te scoren. In de absolute slotfase ging keepster Weimar de mist in, waarna Blom namens België de bal in het net werkte: 2-1.

Deze onverwachte nederlaag zal ongetwijfeld een teleurstelling zijn voor de Oranjevrouwen, maar het biedt ook een kans om lessen te leren en sterker terug te komen. Met nog meer vastberadenheid zullen ze zich nu moeten richten op de volgende wedstrijd in de Nations League, hopend op een beter resultaat.