×
Home Nieuws Livescore

David de Gea dreigt carrière te beëindigen zonder topclub-aanbieding

David de Gea dreigt carrière te beëindigen zonder topclub-aanbieding
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 22:32 uur

David de Gea overweegt om een einde te maken aan zijn voetbalcarrière als hij geen aanbieding krijgt om de eerste doelman te worden bij een topclub. Dit nieuws is naar buiten gebracht door The Guardian. De Spaanse doelman verliet deze zomer Manchester United zonder transferkosten en is momenteel nog steeds clubloos, nadat hij meerdere aanbiedingen heeft afgewezen.

De Gea heeft zijn zinnen gezet op een positie als eerste doelman bij een Europese topclub. Als deze kans niet voorbij komt, is hij bereid om zijn loopbaan te beëindigen. Opmerkelijk genoeg heeft hij aanbiedingen van clubs uit Saudi-Arabië afgewezen, omdat hij zijn sportieve ambities belangrijker vindt dan het financiële aspect. Op dit moment blijft de doelman zichzelf in vorm houden, in afwachting van een nieuwe club.

De 32-jarige doelman heeft maar liefst twaalf jaar voor Manchester United gespeeld, waarin hij successen heeft behaald zoals het winnen van de Premier League en de FA Cup. Ook heeft hij met United de Europa League gewonnen en is hij tweemaal uitgeroepen tot beste doelman van de Premier League. In de zomer van 2011 werd De Gea voor 21 miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid, destijds onder leiding van Sir Alex Ferguson, als opvolger van de legendarische Edwin van der Sar.