×
Home Nieuws Livescore

Xavi verlengt contract bij Barcelona tot 2025

Xavi verlengt contract bij Barcelona tot 2025
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 20:32 uur

Xavi, de voormalige voetbalster van FC Barcelona, heeft zijn handtekening gezet onder een sprankelend nieuw contract bij de Catalaanse club. De Spaanse meester heeft zijn toekomst nauw verbonden met de iconische club, en dit zal niet snel veranderen. Xavi heeft zojuist een contract ondertekend dat hem tot 2025 aan Barcelona bindt, met zelfs een optie voor nog een extra jaar.

Eerder had Xavi al laten doorschemeren dat er een overeenkomst was bereikt tussen beide partijen. De voormalige speler van Barcelona is sinds november 2021 de trotse coach van de Catalaanse ploeg. Xavi nam destijds het stokje over van de ontslagen Ronald Koeman. Voordat hij zijn trainerscarrière begon, was de Spanjaard werkzaam bij Al Sadd in Qatar, de club waar hij zijn voetbalcarrière ook afsloot. Daarvoor had hij zijn hele loopbaan doorgebracht bij Barcelona, waar hij uitgroeide tot een legende.

Barcelona is momenteel druk bezig met het verlengen van contracten van belangrijke figuren binnen de club. De Catalanen hebben al een grote slag geslagen door Alejandro Baldé en Lamine Yamal langer aan zich te binden, en nu is het dus de beurt aan Xavi. De volgende in de rij voor een contractverlenging is Frenkie de Jong, maar zijn zaakwaarnemers lijken het onderste uit de kan te willen halen. Dit heeft te maken met de houding van de Barcelona-leiding vorige zomer, toen de club de Nederlander wilde verkopen.