×
Home Nieuws Livescore

Silvano Vos krijgt staande ovatie na rode kaart! 🟥

Silvano Vos krijgt staande ovatie na rode kaart! 🟥
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 20:08 uur

In een opmerkelijke gebeurtenis tijdens het duel tussen Ajax en Olympique Marseille, heeft de achttienjarige Silvano Vos voor de nodige opschudding gezorgd. Na het ontvangen van zijn tweede gele kaart, verliet Vos het veld met een zelfverzekerde glimlach en een applaus van het Ajax-publiek. Dit gedrag heeft echter totaal geen begrip gekregen van oud-profs Anco Jansen en Kees Luijckx.

Jansen en Luijckx, die in het verleden zelf als professionele voetballers actief waren, zijn verbaasd over de houding van Vos. Ze benadrukken dat ze vroeger nooit zoiets zouden hebben geprobeerd, omdat ze dan flink aangepakt zouden worden door de oudere spelers. "Als je dit vroeger deed, kreeg je dat echt te horen van een paar oudere gasten", aldus Luijckx.

Jansen voegt hieraan toe dat het moment van Vos op zijn zachtst gezegd opvallend is. "Dit hoefde je vroeger niet te flikken hoor als je je debuut maakte. Als je rood pakte in de Europa League en dan zo weglopen. Vroeger had je dan wel van een paar spelers een tik in je nek gekregen in de kleedkamer."

Desondanks ontving Vos een staande ovatie van het Ajax-publiek, vanwege zijn goede invalbeurt tot dat moment. Dit heeft de oud-profs verbaasd, aangezien ze gewend waren aan een andere reactie van het publiek en medespelers in een dergelijke situatie.

Het gedrag van Vos lijkt te getuigen van een gebrek aan respect en besef van de normen en waarden binnen het voetbal. Jansen merkt op dat Vos mogelijk de indruk wilde wekken dat hij klaar was om te spelen en dat het publiek dit ook zo zag. "Het leek wel alsof hij dat ook wilde laten zien aan de leiding."

Al met al is het duidelijk dat de oud-profs geen begrip hebben voor het gedrag van Vos en dat ze van mening zijn dat dit soort acties in het verleden niet getolereerd zouden worden. Het blijft echter de vraag of Vos zich bewust is van de mogelijke consequenties van zijn handelen en of hij hieruit lessen zal trekken voor de toekomst.