×
Home Nieuws Livescore

Gündogan verkozen tot Duits speler van het jaar, De Ligt hoogste Nederlander

Gündogan verkozen tot Duits speler van het jaar, De Ligt hoogste Nederlander
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 13:36 uur

Gündogan verkozen tot Duits speler van het jaar, De Ligt hoogst genoteerde Nederlander. Ilkay Gündogan is door de lezers van Kicker uitgeroepen tot Duits speler van het jaar. Het Duitse medium organiseert jaarlijks een verkiezing om de beste Duitse speler of voetballer in de Bundesliga te bepalen. Matthijs de Ligt is net buiten de top 10 gevallen en staat op de twaalfde plaats.

Nicolas Füllkrug van Werder Bremen eindigde op de tweede plaats, terwijl Randal Kolo Muani van Eintracht Frankfurt derde werd. Op de zevende plaats vinden we Sébastien Haller terug. De Ivoriaanse spits, die ook voor Ajax speelde, wist negen keer te scoren sinds zijn terugkeer. In de eerste helft van het jaar was hij afwezig vanwege de diagnose van een kwaadaardige tumor.

De Ligt is de enige Nederlander die in de top twintig staat. De centrale verdediger speelde afgelopen seizoen 43 wedstrijden in zijn eerste jaar bij Bayern München. Samen met Daley Blind, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui vormde De Ligt een Nederlandse enclave bij Der Rekordmeister. Van deze vier spelers was De Ligt de enige die een basisplaats wist te veroveren.