×
Home Nieuws Livescore

Jong Oranje selectie vernieuwd: AZ-spelers erbij, Gravenberch niet uitgenodigd

Jong Oranje selectie vernieuwd: AZ-spelers erbij, Gravenberch niet uitgenodigd
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 17:08 uur

Vrijdagmiddag heeft Michael Reiziger, de coach van Jong Oranje, de lijst met geselecteerde spelers bekendgemaakt. Deze voorselectie bevat enkele verrassende wijzigingen ten opzichte van de vorige interlandperiode. Opvallend is dat twee spelers van AZ nu een plek hebben veroverd, terwijl Ryan Gravenberch dit keer niet is uitgenodigd.

Myron van Brederode en Rome-Jayden Owusu-Oduro waren de vorige keer nog afwezig, maar maken nu wel deel uit van de selectie. Linksback Ian Maatsen, die eerder deze maand nog bij het grote 'Oranje' zat, is nu weer terug bij de beloftenploeg.

Helaas is Gravenberch opnieuw niet terug te vinden in de lijst met geselecteerden. De middenvelder van Liverpool weigerde de vorige interlandperiode om voor Jong Oranje uit te komen, omdat hij wat ruimte voor zichzelf wilde creëren om zijn verhuizing naar Liverpool goed te laten verlopen. Zowel voor het Nederlands elftal als Jong Oranje is hij nu niet opgeroepen.

Tot nu toe heeft Reiziger met zijn team twee van de tien EK-kwalificatiewedstrijden gespeeld. Ze hebben gewonnen van hun leeftijdsgenoten uit Moldavië en Noord-Macedonië, waardoor ze momenteel bovenaan de poule staan. Op 12 oktober staat de wedstrijd tegen Georgië op het programma, een tegenstander waartegen ze op het afgelopen EK gelijk speelden (1-1). Vijf dagen later, op 17 oktober, nemen ze het op tegen Gibraltar.