×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord-trainer waarschuwt voor gevaarlijk Ajax in De Klassieker

Feyenoord-trainer waarschuwt voor gevaarlijk Ajax in De Klassieker
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 16:08 uur

Ondanks de huidige moeilijkheden van Ajax, beschouwt Arne Slot het bezoek aan de Johan Cruijff ArenA nog steeds als een van de meest uitdagende uitwedstrijden voor Feyenoord dit seizoen. De coach van de Rotterdammers zag Ajax donderdagavond tegen Olympique Marseille talloze kansen creëren en is op zijn hoede voor de aanvalslinie van de aartsrivaal.

"Naar mijn mening is Ajax een van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen", verklaarde Slot vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar De Klassieker. "Ongeacht de vorm waarin Ajax zich bevindt. Ik denk ook niet dat ik je iets nieuws vertel als ik zeg dat we daar in achttien jaar tijd slechts één keer hebben gewonnen. Voor ons is een uitwedstrijd tegen Ajax een uitdaging, maar we gaan er met veel vertrouwen naartoe omdat we al vier wedstrijden op rij hebben gewonnen. Maar vanochtend heb ik nog eens gekeken naar het aantal kansen dat Ajax heeft gecreëerd, en dat waren er behoorlijk wat kan ik je vertellen."

Vervolgens legt Slot uit wat Feyenoord vooral niet moet doen in Amsterdam aanstaande zondag. "Fouten maken. Dat is niet handig. En we moeten ook niet te veel ruimte geven aan de vele kwaliteiten die Ajax voorin heeft. Zowel wanneer ze de bal hebben als in de omschakeling. Ik denk dat de meeste mensen, en volgens mij Ajax zelf ook, vinden dat ze nog beter kunnen als het gaat om druk zetten en opbouwen. Maar het zegt misschien ook veel dat ze zoveel kansen kunnen creëren terwijl ze nog niet eens tevreden zijn."

Slot kan in ieder geval niet rekenen op Luka Ivanusec tegen Ajax. Hij raakte geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Celtic afgelopen dinsdag. Wie zijn vervanger zal zijn, wil hij nog niet prijsgeven. Ayase Ueda traint weer mee en is mogelijk weer beschikbaar in de ArenA. Gernot Trauner was vrijdag ziek, maar lijkt komende zondag te kunnen spelen.