×
Home Nieuws Livescore

Xavi Hernández verlengt contract bij FC Barcelona tot 2025

Xavi Hernández verlengt contract bij FC Barcelona tot 2025
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 14:24 uur

Xavi Hernández, de legendarische voetballer en nu trainer van FC Barcelona, heeft zijn toekomst bij de club veiliggesteld door een gloednieuw contract te ondertekenen. De details van het contract zijn niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat Xavi tot de zomer van 2025 aan de Catalanen verbonden zal blijven.

De geruchten over een mogelijke contractverlenging hingen al een tijdje in de lucht, maar het was Xavi zelf die het nieuws vrijdagmiddag wereldkundig maakte. Tijdens een persmoment voorafgaand aan het duel met Celta de Vigo, onthulde hij dat er enkele dagen geleden een akkoord was bereikt. "We hebben een paar dagen geleden een akkoord bereikt en het zal snel naar buiten gebracht worden", zei hij met een glimlach. "Ik ben blij."

Xavi trad in 2021 aan als trainer van Barcelona, nadat Ronald Koeman werd ontslagen. Maar voordat hij zijn trainerscarrière begon, was hij een van de meest geliefde spelers van de club. Tussen 1998 en 2015 droeg hij het shirt van Barcelona en won talloze prijzen. "We kwamen op een moeilijk moment binnen bij de club, maar de voorzitter, de directie en de staf hebben goed samengewerkt", legde Xavi uit. "Vorig jaar hebben we al twee belangrijke prijzen gewonnen, maar we zijn nog steeds bezig met een proces. Dit seizoen moet de bevestiging worden."

Xavi is vol vertrouwen en voelt de steun van de voorzitter, Joan Laporta, vooral tijdens moeilijke momenten. "Ik voel me sterk en vol zelfvertrouwen, we zitten nu in een goede periode", zei hij met overtuiging. Onder zijn leiding werd Barcelona al landskampioen en won de club de Spaanse Super Cup. Met de contractverlenging kan Xavi nu verder bouwen aan zijn visie voor de club en hoopt hij nog meer successen te behalen in de komende jaren.