×
Home Nieuws Livescore

Heerenveen moet buigen voor kooplust FC Utrecht: verdediger op verlanglijst

Heerenveen moet buigen voor kooplust FC Utrecht: verdediger op verlanglijst
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 13:12 uur

FC Utrecht heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe verdediger en richt nu zijn pijlen op Syb van Ottele van SC Heerenveen. De talentvolle speler staat op het verlanglijstje van de Domstedelingen, die al dertien nieuwe spelers hebben aangetrokken deze zomer.

Van Ottele heeft nog een contract tot 2024 bij Heerenveen, maar de club wil graag zijn verbintenis verlengen. Directeur Ferry de Haan heeft dit laten weten aan de Leeuwarder Courant. Een belangrijke factor in de mogelijke transfer van Van Ottele is de blessure van Sven van Beek. De verdediger is al geruime tijd geblesseerd, maar is op de weg terug. Normaal gesproken vormt Van Beek een centraal duo met Pawel Bochniewicz.

Voor FC Utrecht zou Van Ottele een alternatief kunnen zijn voor Ramon Hendriks van Feyenoord. De verdediger van Feyenoord staat nog steeds hoog op het verlanglijstje van Utrecht. Vorig jaar zou Hendriks op huurbasis naar Utrecht komen, maar hij raakte ernstig geblesseerd. Utrecht heeft deze zomer al negen nieuwe spelers aangetrokken, waaronder Mattijs Branderhorst, Vasilis Barkas, Marouan Azarkan, Adrian Blake, Souffian El Karouani, Mats Seuntjens, Ole Romeny, Isac Lidberg en Zidane Iqbal. Daarnaast zijn ook Can Bozdogan, Anthony Descotte en Modibo Sagnan definitief vastgelegd, maar zij speelden al op huurbasis in Stadion Galgenwaard.

Hoewel FC Utrecht nog steeds hoopt op de komst van Ramon Hendriks, wordt er nu ook serieus gekeken naar Syb van Ottele van SC Heerenveen.