×
Home Nieuws Livescore

El Ghazi verlaat PSV en tekent bij hekkensluiter Mainz

El Ghazi verlaat PSV en tekent bij hekkensluiter Mainz
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 13:48 uur

Anwar El Ghazi verrast voetbalwereld met nieuwe club

In een onverwachte wending heeft Anwar El Ghazi een nieuwe club gevonden. De 28-jarige buitenspeler is officieel gepresenteerd als speler van FSV Mainz 05, de hekkensluiter van de Bundesliga. El Ghazi heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een extra seizoen.

De transfer van El Ghazi komt als een verrassing, aangezien hij eerder deze week zijn contract met PSV verscheurde. In onderling overleg besloten beide partijen uit elkaar te gaan, waardoor El Ghazi de kans kreeg om rustig op zoek te gaan naar een nieuwe club. Bij PSV was hij op een zijspoor beland, vooral na de komst van Hirving Lozano.

De afgelopen tijd trainde El Ghazi mee met Jong Ajax, maar een contract bij de Amsterdamse club zat er niet in. Nu begint hij aan zijn vierde buitenlandse avontuur bij Mainz. Eerder speelde hij al voor OSC Lille, Aston Villa en Everton. Bij PSV wist El Ghazi successen te behalen, met het winnen van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.

Met zijn komst hoopt Mainz 05 op een boost voor de rest van het seizoen. Als hekkensluiter kunnen ze alle hulp gebruiken om uit de degradatiezone te komen. El Ghazi staat bekend om zijn snelheid en doelgerichtheid, eigenschappen die Mainz goed kan gebruiken in hun strijd om punten.

De supporters van Mainz zijn dan ook enthousiast over de komst van El Ghazi. Ze hopen dat hij zijn ervaring en kwaliteiten kan inzetten om de club naar veiligere oorden te leiden. Het is afwachten hoe El Ghazi zich zal aanpassen aan zijn nieuwe omgeving, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.

Met deze transfer bewijst El Ghazi dat hij nog altijd van waarde kan zijn op het hoogste niveau. Het is een nieuwe uitdaging voor de buitenspeler, die vastberaden is om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. De voetbalwereld kijkt dan ook vol spanning uit naar zijn debuut bij Mainz 05.