×
Home Nieuws Livescore

Koeman verrast met nieuwe namen in voorselectie Oranje

Koeman verrast met nieuwe namen in voorselectie Oranje
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 13:16 uur

Ronald Koeman verrast met selectie voor EK-kwalificatiewedstrijden

In een onverwachte zet heeft bondscoach Ronald Koeman de voorselectie van het Nederlands elftal voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland bekendgemaakt. Met maar liefst 29 spelers in de voorselectie, waaronder enkele opvallende namen, lijkt Koeman te willen experimenteren en nieuwe talenten een kans te geven.

Een van de verrassingen in de selectie is Sparta Rotterdam-doelman Nick Olij. Olij heeft indruk gemaakt met zijn prestaties en verdient volgens Koeman een plek in de voorselectie. Ook Jeremie Frimpong, die tijdens de vorige interlandperiode een 'straf' moest uitzitten, is weer terug in de selectie. Frimpong krijgt nu de kans om zich te bewijzen op het internationale podium.

Het Nederlands elftal heeft eerder deze maand al gespeeld tegen Griekenland (3-0) en Ierland (1-2). Nu wachten er nieuwe uitdagingen in de vorm van een thuisduel tegen Frankrijk en een uitwedstrijd tegen Griekenland in medio oktober. Ten opzichte van de vorige voorselectie heeft Koeman drie wijzigingen doorgevoerd. Naast Frimpong en Olij is ook Steven Berghuis toegevoegd aan de selectie. Deze spelers waren eerder niet geselecteerd, maar hebben nu de kans gekregen om zich te bewijzen.

Helaas zijn er ook enkele afwezigen in de selectie. Justin Bijlow, Memphis Depay en Ian Maatsen staan niet op de lijst vanwege blessures. Dit is een tegenvaller voor Koeman, aangezien deze spelers normaal gesproken een belangrijke rol spelen in het team. Desondanks is Koeman vastberaden om met de huidige selectie het beste resultaat te behalen.

Met deze verrassende selectie hoopt Koeman het Nederlands elftal naar succes te leiden in de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden. De fans zijn in ieder geval benieuwd naar de prestaties van de nieuwkomers en kijken reikhalzend uit naar de wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.