×
Home Nieuws Livescore

Excuses aangeboden aan Brobbey na racistische bejegening in Twente

Excuses aangeboden aan Brobbey na racistische bejegening in Twente
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 12:32 uur

In een opmerkelijke wending heeft een jonge fan van FC Twente zijn verontschuldigingen aangeboden aan Ajax-spits Brian Brobbey, nadat hij hem racistisch had bejegend na de wedstrijd tussen beide teams. Het incident vond plaats nadat Twente met 3-1 had gewonnen van Ajax. De zestienjarige supporter maakte racistische opmerkingen tegen Brobbey toen hij richting de spelersbus liep.

Paul van der Kraan, algemeen directeur van FC Twente, heeft dit nieuws bekendgemaakt op de clubwebsite. Hij benadrukte dat het gedrag van de jongen onaanvaardbaar was en dat er direct actie is ondernomen. Arnold Bruggink, technisch directeur van Twente, is meteen naar de spelersbus van Ajax gegaan om namens de club excuses aan te bieden. Van der Kraan betreurde het incident en gaf aan dat er alles aan wordt gedaan om herhaling te voorkomen.

De dader is inmiddels geïdentificeerd en zal een passende straf krijgen. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan Brobbey, Ajax en FC Twente. Het is echter duidelijk dat er meer gedaan moet worden om dit soort incidenten te voorkomen. Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn rondom de spelersbus en de club heeft maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Desondanks blijkt dit niet voldoende te zijn geweest.

Ajax heeft aangekondigd aangifte te zullen doen tegen de jongeman. Daarnaast heeft Twente hem al een stadionverbod opgelegd, maar er wordt nu overwogen om dit stadionverbod om te zetten in een landelijk stadionverbod van twintig jaar. Dit zou betekenen dat de jongen geen enkel stadion in Nederland meer mag betreden.

Het incident heeft veel opschudding veroorzaakt en benadrukt de noodzaak van een hardere aanpak tegen racisme in het voetbal. Het is belangrijk dat clubs, spelers en supporters samenwerken om een veilige en respectvolle omgeving te creëren voor iedereen.