×
Home Nieuws Livescore

Maurice Steijn vol vertrouwen voor Klassieker tegen Feyenoord

Maurice Steijn vol vertrouwen voor Klassieker tegen Feyenoord
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 12:24 uur

Maurice Steijn kijkt vol verwachting uit naar de grote clash tussen de twee rivaliserende clubs, Ajax en Feyenoord, die komende zondag plaatsvindt. De Ajax-trainer haalt vertrouwen uit de spannende wedstrijd tegen Olympique Marseille, waarbij beide teams eindigden met een gelijkspel van 3-3. Steijn erkent echter dat een gelijkspel wellicht het hoogst haalbare resultaat is tegen het sterke Feyenoord.

Feyenoord verkeert momenteel in uitstekende vorm. Eerder deze week versloegen de Rotterdammers Celtic met een overtuigende 2-0 overwinning. "We moeten niet blind zijn voor de kwaliteiten van de tegenstander. Feyenoord presteert uitstekend en is niet voor niets vorig seizoen kampioen geworden. Ze hebben een duidelijke speelstijl en scoren veel in de laatste wedstrijden. We moeten ons hiertegen wapenen, maar we moeten ook beseffen dat De Klassieker een wedstrijd op zich is. Ik hoop dat mijn team boven zichzelf uitstijgt", aldus Steijn tijdens de persconferentie op vrijdag.

Steijn benadrukt dat Ajax er alles aan zal doen om te winnen. Echter, hij blijft realistisch: "We moeten ook realistisch blijven. Als een gelijkspel het hoogst haalbare is op zondag, dan moeten we daar genoegen mee nemen." Een nederlaag is voor Steijn geen optie. "Feyenoord mag dan wel de kampioen zijn, maar wij zijn Ajax." De trainer wordt geconfronteerd met de huidige twaalfde plaats van Ajax in de Eredivisie. "Dat is waar, maar we blijven nog steeds Ajax."

Steijn gelooft dat Ajax de middelen heeft om Feyenoord te verslaan. "Ja, want we hadden ook kunnen winnen van Marseille. Het had beide kanten op kunnen vallen. We stonden zelfs met 2-0 voor, wat mij een goed gevoel geeft richting zondag. Ik heb alle vertrouwen in deze spelers."