×
Home Nieuws Livescore

Jonge Ajax-vleugelaanvaller genomineerd voor Speler van de Week

Jonge Ajax-vleugelaanvaller genomineerd voor Speler van de Week
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 12:16 uur

De Europese voetbalbond UEFA heeft een opmerkelijke keuze gemaakt door Carlos Forbs op te nemen in de lijst met genomineerden voor de felbegeerde titel van Speler van de Week in de Europa League. De jonge Ajax-vleugelaanvaller maakte indruk tijdens de wedstrijd tegen Olympique Marseille, waarbij hij zowel een doelpunt als een assist op zijn naam wist te zetten. Zijn uitstekende prestatie werd niet alleen erkend door zijn eigen trainer Maurice Steijn, maar ook door de Franse media.

Naast Forbs zijn er nog drie andere spelers genomineerd door de UEFA. Ladislav Krejci van Sparta Praag, Amine Adli van Bayer Leverkusen en Adrien Truffert van Stade Rennes hebben allen een plekje veroverd op de lijst. Adli wist, net als Forbs, een doelpunt en een assist te leveren tijdens de wedstrijd tegen BK Häcken. Truffert, de linkervleugelverdediger, wist niet alleen te scoren, maar speelde ook een cruciale rol in de verdediging tegen Maccabi Haifa. Krejci bezorgde Sparta Praag de overwinning met twee treffers tegen Aris Limassol.

Het optreden van Forbs heeft niet alleen indruk gemaakt op de UEFA, maar ook op trainer Maurice Steijn. Hij prees de jonge speler, maar gaf ook aan dat hij nog brutaler mag zijn in zijn spel. Steijn merkte op dat Forbs op bepaalde momenten zelf had kunnen schieten, maar in plaats daarvan de bal aflegde. Desondanks was de trainer tevreden met zijn prestatie.

Voetbalfans kunnen hun stem uitbrengen op de website van de UEFA om hun favoriete speler te steunen. De goal van Forbs, die door het medium Onze Mondial werd omschreven als een "nachtmerrie voor de Marseille-verdediging", was tevens zijn eerste doelpunt in dienst van Ajax.