×
Home Nieuws Livescore

AZ vernederd in Bosnië: historische comeback Zrinjski Mostar

AZ vernederd in Bosnië: historische comeback Zrinjski Mostar
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 09:16 uur

AZ heeft donderdagavond een enorme blamage geleden in Bosnië. Tegen Zrinjski Mostar verspeelden ze een comfortabele 0-3 voorsprong na rust en verloren uiteindelijk met 4-3. De ochtendkranten zijn genadeloos in hun kritiek op het team van Pascal Jansen.

Met doelpunten van Myron van Brederode, Sven Mijnans en Dani de Wit leek AZ voor rust op rozen te zitten met een 0-3 voorsprong. Maar niets bleek minder waar. Het Algemeen Dagblad kopt: "AZ begint Europees seizoen met ongekende wanprestatie" en spreekt van een "krankzinnige nederlaag". "AZ bevond zich weer eens in een uithoek van Oost-Europa. In een obscuur stadion zonder franje en met krappe kleedkamers. Maar de spelers weten inmiddels dat het ploeteren in de marge van het Europese voetbal uiteindelijk mooie affiches kan opleveren."

In de slotfase maakte Mostar het winnende doelpunt, wat resulteerde in een volksfeest in Bosnië. "Dit zorgde voor ongeloof in de ogen van de AZ-spelers, die niet wisten wat hun overkwam", aldus het artikel.

De Telegraaf kopt met "historische afgang". Nog nooit eerder heeft een Nederlandse club in Europa zo'n voorsprong uit handen gegeven. "AZ heeft de goede reputatie die het de afgelopen seizoenen in de Conference League had opgebouwd te grabbel gegooid in Mostar." NH Nieuws is ook verbijsterd: "AZ incasseert een van de pijnlijkste comebacks in Europa", luidt het. "Het team uit Bosnië en Herzegovina toonde zich uiterst veerkrachtig en scoorde vier keer na rust."