×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord verlengt contract Koen Stam en geeft nieuwe rol

Feyenoord verlengt contract Koen Stam en geeft nieuwe rol
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 08:32 uur

Feyenoord heeft een opmerkelijke zet gedaan door het contract van Koen Stam drastisch te herzien en te verlengen. De club heeft dit nieuws naar buiten gebracht via hun eigen communicatiekanalen. Stam, die momenteel werkzaam is in de jeugdopleiding van de Rotterdammers, heeft ingestemd met een verlenging van zijn contract tot de zomer van 2027.

Stam, die sinds 2020 betrokken is bij de Feyenoord Academy als Head of Methodology, krijgt nu een nieuwe rol toegewezen als Transitiecoach. Deze nieuwe taak houdt in dat hij verantwoordelijk zal zijn voor het begeleiden van talentvolle spelers in hun overgang naar het eerste elftal. Een uitdagende en belangrijke rol binnen de club.

Voordat Stam zijn trainerscarrière begon, heeft hij als voetballer gespeeld voor verschillende clubs, waaronder AZ, Cambuur Leeuwarden, Excelsior, Telstar en FC Volendam. Bij AZ heeft hij al ervaring opgedaan als jeugdtrainer, voordat hij in 2020 de overstap maakte naar Feyenoord.

Stam is verheugd met zijn contractverlenging en kijkt uit naar de komende jaren: "Ik ben ontzettend enthousiast om samen met mijn collega's ons programma verder te ontwikkelen, zodat we nog meer getalenteerde spelers kunnen opleiden voor het eerste elftal. Daarnaast ben ik erg enthousiast over mijn nieuwe rol als Transitiecoach, waarin ik onze talenten kan ondersteunen bij hun laatste stap naar volwaardige spelers van Feyenoord 1."

Met deze vernieuwde overeenkomst laat Feyenoord zien dat ze vertrouwen hebben in de capaciteiten van Stam en zijn belangrijke rol binnen de jeugdopleiding. Het is duidelijk dat de club gelooft in de ontwikkeling van jong talent en dat ze er alles aan willen doen om deze spelers te helpen bij hun groei en doorstroming naar het eerste elftal. Een veelbelovende stap voor de toekomst van Feyenoord.