×
Home Nieuws Livescore

Ajax en Olympique Marseille spelen spectaculair gelijk in Europa League

Ajax en Olympique Marseille spelen spectaculair gelijk in Europa League
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 08:24 uur

In een spectaculaire Europa League-wedstrijd speelde Ajax donderdagavond gelijk tegen Olympique Marseille (3-3). De ochtendkranten omschrijven het duel als een waar spektakelstuk tussen twee crisisclubs.

Ajax wist twee keer op voorsprong te komen, maar gaf deze voorsprong even zo vaak weer uit handen. De Telegraaf concludeert dat de fans van Ajax met angst en beven uitkijken naar de Klassieker van zondag tegen Feyenoord. Het elftal van Maurice Steijn pakte weliswaar een punt tegen Olympique Marseille (3-3) in een knotsgek duel, maar verspeelde een 2-0 en een 3-2 voorsprong en vertoonde op momenten weer hetzelfde onsamenhangende spel als tegen FC Twente.

Volgens de ochtendkrant heeft Ajax door het gelijkspel "een halve liter vertrouwen" getankt. Na rust maakte Steijn een duidelijk statement door de zwak spelende Benjamin Tahirovic, die ook tegen FC Twente al niet in vorm was, naar de kant te halen en Silvano Vos in te brengen. Hiermee bracht hij het aantal aankopen in het elftal terug tot vier. Tahirovic kon plaatsnemen op de bank naast Diant Ramaj, Akpom, Mannsverk, Jakov Medic, Georges Mikautadze, Branco van den Boomen en Gaston Avila. Volgens de krant zijn dit spelers die stuk voor stuk (te) veel geld hebben gekost, maar Ajax nog niet verder hebben geholpen.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de snelle rechtsbuiten Carlos Forbs schitterde, maar dat de verdediging nog altijd lek was. Het leek even alsof Steijn de puzzel had opgelost, maar na de 2-2 verviel Ajax weer in oude patronen. De hoogspanning en het gebrek aan vertrouwen kwamen volledig tot uiting, met dissonant Tahirovic en andere spelers die de bal simpelweg inleverden. Ajax lag volledig uit elkaar en Marseille kreeg tal van kansen.

Volgens De Volkskrant speelde Ajax zijn beste wedstrijd van het seizoen. Het was een voetballende totaalervaring waarin bijna alles mocht. Het advies was om de tegenstander ook lekker te laten voetballen, meters ruimte weg te geven en niet altijd mee terug te lopen. Het spel had perspectief en groeipotentie, waarin ook de bedoelingen van directeur voetbalzaken Sven Mislintat zichtbaar waren. Spelers uit de Amsterdamse opleiding werden aangevuld met talent uit het buitenland.

Trouw concludeert dat de sportieve crisis bij Ajax weer een stukje groter is geworden. Ondanks een flitsende start in de Europa League tegen Olympique Marseille, verviel Ajax weer in oude kwalen.