×
Home Nieuws Livescore

Transferperikelen rondom Borna Sosa: belangenverstrengeling bij Ajax?

Transferperikelen rondom Borna Sosa: belangenverstrengeling bij Ajax?
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 07:08 uur

In de voetbalwereld gonst het van de geruchten rondom de spraakmakende transfer van Borna Sosa naar Ajax. De Amsterdamse club heeft een grondig onderzoek ingesteld naar de deal, waarbij opvallende namen als zaakwaarnemerskantoor AKA Global en Matchmetrics GmbH betrokken zijn. Maar wat nog meer de wenkbrauwen doet fronsen, is de mogelijke belangenverstrengeling die hierbij komt kijken.

Agent Arthur Beck, die voorop loopt bij AKA Global, en technisch directeur Sven Mislintat van Matchmetrics GmbH lijken een dubieuze rol te spelen in deze transfer. Eerder deze week beweerde Beck dat het niet Mislintat, maar juist Maurice Steijn was die Sosa aan Ajax heeft voorgesteld. Dit werd echter later tegengesproken, waarbij werd gesteld dat Steijn juist Nicolás Tagliafico wilde terughalen en dat Sosa via Mislintat bij Ajax terecht is gekomen. Steijn houdt echter vast aan zijn verhaal en benadrukt dat Mislintat wel degelijk betrokken was bij de komst van Sosa. "Sven is met Sosa aangekomen, zeker", aldus de trainer na het 3-3 gelijkspel tegen Olympique Marseille. "Maar ik vond hem ook een goede speler. Dat is ook wat het is."

Deze complexe situatie werpt een schaduw over de transfer van Sosa naar Ajax. De betrokken partijen zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden om te bepalen of er daadwerkelijk sprake is geweest van belangenverstrengeling. Het is duidelijk dat er nog veel onduidelijkheid heerst rondom deze transfer en het zal interessant zijn om te zien hoe dit zich verder ontwikkelt.