×
Home Nieuws Livescore

Kenneth Taylor maakt indruk op Kieft: vaste basisplaats verdiend

Kenneth Taylor maakt indruk op Kieft: vaste basisplaats verdiend
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 06:48 uur

Wim Kieft onder de indruk van Kenneth Taylor na gelijkspel tegen Olympique Marseille

Na het gelijkspel van 3-3 tegen Olympique Marseille heeft Kenneth Taylor een sterke indruk achtergelaten op voormalig spits Wim Kieft. Kieft is van mening dat de Ajax-middenvelder een vaste basisplaats verdient.

Taylor begon donderdagavond in de basisopstelling tegen de Franse club, ten koste van Sivert Mannsverk. "Ik vond Taylor de absolute uitblinker op het veld", oordeelde Kieft na afloop van de wedstrijd bij Veronica. "Hij heeft ontzettend hard gewerkt en wist vaak gevaarlijk te worden in het strafschopgebied."

Trainer Maurice Steijn koos tegen FC Twente nog voor twee controleurs, maar tegen Marseille besloot hij een middenvelder hoger op het veld te positioneren. Een keuze die volgens Kieft goed heeft uitgepakt.

"Hij had zelfs nog een doelpunt kunnen maken. Aan het einde van de wedstrijd zat er zeker meer in voor hem", merkte Kieft op als enig punt van kritiek op Taylor. "Maar hij heeft zich uitstekend herpakt. Dat probleem is nu opgelost", verwees de voormalig Oranje-international naar de puzzel die Steijn had op het middenveld van Ajax.

Ajax speelde met een 3-3 gelijkspel tegen Marseille. Komend weekend staat de Klassieker op het programma.