×
Home Nieuws Livescore

Steijn positief na remise Ajax tegen Marseille in Europa League

Steijn positief na remise Ajax tegen Marseille in Europa League
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 00:40 uur

Maurice Steijn toont voorzichtig optimisme na het gelijkspel van Ajax tegen Olympique Marseille in de Europa League. De coach benadrukt vooral de positieve aspecten.

"Voor mij is het glas altijd halfvol", reageert Steijn voor de camera van ESPN, waarna hij zijn standpunt verduidelijkt. "De teamgeest die ze hebben getoond. Ze hebben zich herpakt na een turbulente week. Ik heb eenheid gezien, ik heb een team gezien dat voor elkaar heeft gestreden. Natuurlijk zijn er fouten gemaakt en hadden we de wedstrijd na de 3-2 moeten beslissen, maar dat is voetbal. Ik probeer vooral de positieve dingen hieruit te halen."

Steijn erkent wel dat er nog werk aan de winkel is, met name op het gebied van de verdediging. "Het was helemaal open, maar ik denk dat de rode draad is dat we zelf slordig waren. We gaven een aantal ballen heel gemakkelijk weg op het middenveld, terwijl beide backs weg waren. We hebben veel aanvallen zelf in gang gezet. Daar moeten we zeker kritisch naar kijken en dat hebben we in de rust gecorrigeerd."

Hiermee verwijst Steijn ook naar de wissel van Silvano Vos voor Benjamin Tahirovic. "Ik was niet tevreden over Tahirovic. Ik vond dat hij slordig was aan de bal en niet sterk genoeg in de duels. Dan heb je een aantal keuzes, maar Vos is een jongen die stevig in zijn schoenen staat, sterk is in de duels en branie en bravoure met zich meebrengt. Ik vond dat we dat nodig hadden op het middenveld. Hij heeft het goed ingevuld. Het is jammer van de rode kaart. De eerste gele kaart was onzin, dat was niet eens een overtreding. De tweede kaart was jeugdige naïviteit."

De focus van Ajax ligt nu op De Klassieker. Steijn ziet genoeg lichtpuntjes in vergelijking met de harde nederlaag tegen FC Twente. "Vooral het aantal kansen dat we hebben gecreëerd. En we hebben tot het laatste moment gestreden met tien man. Dat hebben we afgelopen zondag niet laten zien, maar nu wel. Natuurlijk kijken we ook kritisch, want het had ook 7-7 kunnen worden. Maar dit geeft wel vertrouwen voor zondag."

Ajax - Olympique de Marseille in 54 seconden 🕰️⚽

— ESPN NL (@ESPNnl) September 21, 2023