×
Home Nieuws Livescore

Verbazingwekkende actie van Silvano Vos na rode kaart bij Ajax

Verbazingwekkende actie van Silvano Vos na rode kaart bij Ajax
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023 00:32 uur

Het was een bizar tafereel donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA. Kenneth Perez, voetbalanalist bij ESPN, kon zijn ogen niet geloven toen Silvano Vos na zijn rode kaart een applaus ontving van het Ajax-publiek. Vos, middenvelder van de Amsterdammers, kreeg in de slotfase van het duel met Olympique Marseille zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Maar in plaats van boegeroep en verwijten, kreeg hij een staande ovatie.

Perez uitte zijn verbazing over deze opmerkelijke reactie. "Silvano Vos die klapt bij het verlaten van het veld... Terwijl hij net rood heeft gehad", zei hij verbaasd. "Het is toch belachelijk dat je bent ingevallen, rood krijgt en dan meteen gaat klappen naar het publiek. Dat is toch krankzinnig?"

Marciano Vink, collega-analist, begreep echter wel waarom het publiek zo reageerde. "Ik denk dat het publiek een bepaalde strijdlust bij hem zag. Je moet naar de hele situatie kijken, de club staat in brand en er is een grote roep om eigen spelers. Om erkenning. Dan komt Vos erin, die wel alles gaf in de tweede helft."

Perez bleef echter bij zijn standpunt. "Je bent toch zó teleurgesteld in jezelf?", vroeg de Deen zich af. Silvano Vos, pas achttien jaar oud, verving Benjamin Tahirovic na 45 minuten spelen. Volgens Wim Kieft was Tahirovic de grote dissonant bij Ajax in de eerste helft.

Het incident zorgde voor veel ophef op social media. ESPN NL plaatste een tweet met een video van het moment waarop Vos het veld verliet en het publiek voor hem applaudisseerde. Het bericht werd massaal gedeeld en kreeg veel reacties. De meningen waren verdeeld: sommigen vonden het een mooie blijk van steun, terwijl anderen het gedrag van Vos onbegrijpelijk vonden.

Het blijft een opmerkelijk voorval in de voetbalwereld. Een rode kaart krijgen en vervolgens een staande ovatie ontvangen van het publiek. Het laat zien dat emoties soms onvoorspelbaar zijn en dat supporters hun eigen interpretatie geven aan gebeurtenissen op het veld.