×
Home Nieuws Livescore

Ajax ontsnapt tegen Marseille, maar zorgen voor De Klassieker

Ajax ontsnapt tegen Marseille, maar zorgen voor De Klassieker
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 23:48 uur

Ajax kan tevreden zijn met het 3-3 gelijkspel tegen Olympique Marseille, volgens de deskundigen van ESPN. Echter, de Amsterdammers lijken zich zorgen te moeten maken over hun komende wedstrijd tegen Feyenoord, ook wel bekend als De Klassieker.

Volgens Kees Kwakman leek Ajax het spel beter onder controle te hebben in de tweede helft, maar na de 3-2 voorsprong voelde hij dat een gelijkmaker in de lucht hing. Hij merkte op dat Ajax het moeilijk vindt wanneer de tegenstander wat meer gaat zwerven. Vooral Sosa had moeite om zijn verdedigende rol te vinden. Communicatie blijkt ook een probleem te zijn, wat nog niet goed gaat. Desondanks denkt Kwakman dat Ajax blij mag zijn met een punt.

Kwakman vreest echter dat de zwakke punten van Ajax ook zichtbaar kunnen worden in de wedstrijd tegen Feyenoord. Marseille had behendige spelers die goed waren tussen de linies, waar Ajax nog niet tegen opgewassen was. Dit baart hem zorgen voor de komende wedstrijd. Ook Kenneth Perez merkt op dat er gebrek is aan afstemming binnen het team. Als je slecht druk zet en balverlies lijdt, is het niet verrassend dat de tegenstander zoveel doelpunten maakt. Desondanks denkt Perez dat Ajax met een goed gevoel van het veld afstapt, gezien de drie doelpunten die ze hebben gemaakt en de inzet die ze hebben getoond. De supporters hebben kunnen zien dat er eigen jeugd in het team speelt.

Perez maakt zich echter meer zorgen als hij Ajax was. Hij vindt het niet verrassend dat er twijfel is binnen het team, gezien het gebrek aan samenwerking. Individueel is Ajax ook niet sterk genoeg om dit te compenseren. Hij denkt dat Feyenoord tactisch en als team veel beter is, en dat zij de wedstrijd tegen Ajax gemakkelijk zullen winnen.